Lökstinn nötfärslimpa med potatishalvor

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En köttfärslimpa för oss lökälskare. Mycket kött och löksmak, och potatisen blev helt ljuvlig, när den sugit i sig av köttspadet. Smöret och ströbrödet ovanpå ger en fin knaprig yta. Serveras med en god gräddsås och smörgåsgurka. Jag har lagt in ”före och efter ugn” bilder.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl spad av smörgåsgurka
  • 1 ägg
  • 1 gul lök (150 g)
  • 1 rödlök (150 g)
  • 4 klyftor vitlök
  • ½ msk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 6-8 potatisar
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda ströbröd och potatismjöl, häll i grädde och gurkspad, och rör om. Låt svälla i minst 10 minuter medan ni förbereder lökar och potatis.
    3. Finhacka gul och rödlökarna, pressa vitlöksklyftorna. Skrubba och dela potatisen i halvor med skalen kvar. Smörj en ugnsform.
    4. Tillsätt ägg, lökar och kryddor i ströbrödsblandningen och rör om. Lägg i köttfärsen och blanda allt väl.(gärna med degkrokar).
    5. Forma färsen till en limpa i ugnsformen, och lägg potatishalvorna runt med snittytan neråt. Smält smöret och pensla det på limpan, strö sedan ströbröd över.
    6. Sätt in mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i 60-70 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben