Cordon bleu nötfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta blev en Cordon bleu inspirerad köttfärslimpa som smakade ypperligt. Serverade den med en gräddsås och vinbärsgelé. Själva limpan blir fastare än en vanlig köttfärslimpa men med avgjort mer köttsmak. Skyn som potatisarna suger upp gör dom saftiga och fina.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 75-100 g rökt skinka (skivad)
  • 100 g ost (valfri sort)
  • 1-2 msk senap (fransk osötad)
  • 600-700 g potatis
  • 2 msk matolja
  • ½ msk soja
  • Salt
  • Svartpeppar (grovmalen)
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnssäker form. Blanda nötfärs, ägg, grädde, salt och svartpeppar till en smet. Lägg mellan 2 fuktade bakplåtspapper och kavla eller tryck ut till en 1 centimeter tjock rektangel. Ta bort övre pappret och bred på senapen. Lägg ut skinka och ostskivor, men lämna ytterkanterna lite fria. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta. Tryck ihop ytterändarna och lägg med skarven neråt i formen. Skala och klyfta potatisen och placera runt limpan. Blanda olja och soja som sen penslas över allt. Strö över ströbröd och sätt formen 1 fals under mitten i ugnen. Grädda 50-60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben