Fläskschnitzel Cordon Bleu

Serverar: 4 portioner

En enkel och god middag.

Ingredienser

  • 600 g benfri kotlett
  • 4 rökt skinka, skivor
  • 4 ost, lagrad i skivor
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd, vete
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Skär ut en fjärilskotlett och banka ut den till ca 4 mm tjocklek.
    2. Lägg på 1 skiva ost och en skiva skinka. Vik dubbelt, salta och peppra.
    3. Vänd först i vetemjöl, sedan i lättvispat ägg, klappa till sist in ströbrödet. (Detta förfarande kallas dubbelpanering).
    4. Värm rikligt med smör i en stekpanna, stek när smöret är gyllenbrunt. Ös och vänd ofta tills schnitzeln har fått fin färg.
    5. Servera genast med potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben