Cordon Bleu (lövbiff)

Serverar: 4 portioner

Jättegott!!

Ingredienser

  • 4 st stora lövbiffar, c:a 500 g
  • 8 skivor ost
  • 4 skivor skinka
  • Dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Panering
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta och peppra. Lägg två skivor ost och en skiva skinka och lite senap på ena kanten av lövbiffen. Vik ihop.
    2. Vispa äggen och lägg i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smatsätt mjölet med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål.
    3. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.
    4. Stek gyllenbruna i smör ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.
    5. Servera Cordon Bleu med pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    thessa77 1 juli 2008

    jätte gott men förstörde lite av lövbiff smaken. Kommer att göra det igen, men med annat kött

    eva-p 13 juli 2008

    provade ditt recept i går, jätte gott..

    57barbro 14 september 2008

    Har precis avnjutit denna rätt. Det var gott, men usch vad geggigt att göra!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben