Älgbiff "cordon bleu"

Serverar: 4 portioner

smarrigt värre

Ingredienser

  • 4 älgbiffar à 150 gr eller kalvinnanlår i skivor
  • 4 rejäla skivor emmentalerost
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg . uppvispat
  • 2 dl ströbröd
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200grader. Banka ut köttet tunt mellan plastfilm. Lägg en ostskiva och en skinkskiva på ena halvan av varje biff och vik ihopköttbiten över fyllningen. Vänd biffarna i mjöl och sedan i ägg och sist i fint ströbröd. Stek biffarna i smör och olja på medelvärme tills osten börjar smälta. Låt dem eftersteka i ugnen ca 5 minuter. Servera gärna med stekt potatis..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben