HG´s älgbiffar med bacon

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god och snabblagad middag för 2-4 personer.

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 råriven potatis
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon á 140 g
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar (eller vitpeppar)
  • 1 kryddmått pepparmix
  • 2 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 tsk viltfond
  • ½ dl grädde/mjölk
  • Instruktioner

    1. Dela baconskivorna försiktigt och lägg upp på en tallrik Skär/hacka 2 baconskivor i småbitar, blanda hacket med en halva riven lök, potatis och älgfärs i en rymlig bunke, tillsätt ägg, salt, kryddor och blanda väl.
    2. Dela köttfärsen i 6 lika delar som rullas och plattas till något som tjockare biffar, linda en baconskiva runt kanten och fäst med en tandpetare.
    3. Stek i smör med en het stekpanna från början som sedan sänks till 3-4 och eftersteks och vänds tills dom känns färdiga, man kan provsticka med en tandpetare i mitten och granska köttsaften som ska vara lite klar till färgen. Skär resterande lök i strimlor och stek den tillsammans med biffen
    4. Tillsätt 2 dl vatten i pannan och låt det steka upp lite, lyft över biffarna och lök till en serveringspanna, blanda i soja, fond och grädde/mjölk i stekpannan och rör ihop med en visp- slå sedan detta över biffarna.
    5. Serveras med kokt mandelpotatis, lingonsylt och en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben