Lönnsirap

Tid: 1 timme 30 minuter

Smarrigt god på tunna pannkakor.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 1 l gröna lönnlöv
  • 8 dl socker
  • 1 krm citronsyra
  • Instruktioner

    1. Plocka ett litermått fullt, packat med lönnlöv, gröna, innan de blivit färgade av hösten. Skölj dessa i vatten i durkslag.
    2. Lägg dem i en kastrull med vattnet och sockret. Koka en timme på medelvarm platta. Sila av bladen och häll vätskan i en mindre panna.Låt koka tills det börjar bli lite segt i pannan. Gör ett prov genom att ta lite på en sked och låt svalna i frysen en stund.
    3. Känns den lagom seg som sirap,är det klart. Strö ner citronsyran och rör om. Smaka av. Vill du ha mera smak av syra tag lite till, men var försiktig för den är kraftigt sur. Häll upp på flaska. Ätes till pannkaka eller glass.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    5
    1 h 45 min
    16
    4

    Kommentarer (1)

    PillaL 7 oktober 2008

    Min mamma har nu testat detta receptet. Och det var mycket omtyckt till pannkakorna !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben