Väldigt smaskig pirog. Typisk fredags och lördag mat.
Ingredienser
Fyllning
800 g nöt eller blandfärs
2 stora gula lökar
Smör eller margarin till stekning
1 burk krossade tomater 400 gr
3 pressade vitlöksklyftor
5 msk tomatpuré
1 köttbuljongstärning
3 krm salt
2 krm peppar
1,5 tsk italiensk salladskrydda
1,5 tsk basilika
1,5 tsk oregano
2 dl riven ost
50 g söndersmulad ädelost
Deg
100 g smör eller margarin
2 dl vatten
50 g färsk jäst
0,5 tsk salt
2 ägg
1 liter vetemjöl
Till pensling och gräddning
1 uppvispat ägg
2 dl riven ost
Sås att servera till
6 dl gräddfil
2 dl crème fraice
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2,5 italiensk salladskrydda
Tillbehör
Sallad