Lövbiffsgryta med kokosmjölk och curry

Serverar: 4 portioner

Nästan som en wok, men här har grönsaker och kött fått puttra en stund i en god sås. Så enkelt att göra och så smarrigt att äta upp!

Ingredienser

  • 300 g innanlår, i tunna skivor
  • 1 purjolök
  • 2 salladslökar
  • 1 ask sugar snaps eller sockerärter, 250 g
  • 1/4 mild spansk pepparfrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk currypasta på burk
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 1 tsk fisksås
  • 3 msk hackad koriander eller persilja
  • Servering
  • Kokt ris eller glutenfria nudlar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skölj och strimla purjon. Ansa och skiva salladslöken. Dela ärterna. Dela, kärna ur och skär pepparfrukten i små bitar.
    2. Fräs köttskivorna, gärna i omgångar i rapsoljan. Ta upp på tallrik. Fräs purjo, salladslök och ärter i oljan som finns kvar i grytan, ca 3 minuter. Tillsätt currypastan och fräs ca 1 minut.
    3. Blanda i kokosmjölken och låt puttra 1-2 minuter. Blanda i köttet och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med fisksåsen. Blanda i koriandern eller persiljan. Garnera med pepparfrukten.
    4. Servera grytan med kokt ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben