Lövkotletter med tonnatosås

Serverar: 4 portioner

I Italien serveras tonnatosås (tonfisksås) till kalvkött, vitello tonnato. En billigare variant är utskuren, tunt skivad kotlettrad, s k lövskuren kotlett. Köttet blir mört när det grillas hastigt.

Ingredienser

  • 400 g lövkotletter
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk rosmarin, eller salvia
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 tsk rosmarin, eller salvia, färsk
  • Tonnatosås
  • 185 g tonfisk, i olja
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlök, klyfta, pressad
  • 1 msk apelsinsaft, pressad
  • 0,5 msk citronsaft, pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • Färskpotatis
  • Rucolasallad
  • Garnering
  • Strimlat citron- och apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Tonnatosås: Häll av oljan från tonfisken. Blanda tonfisk, gräddfil, vitlök, apelsin- och citronsaft, salt och peppar i en matberedare och kör till en sås.
    2. Pensla köttet med olivolja och krydda med salt, peppar och rosmarin. Grilla eller stek det i het panna ca 1 min på varje sida.
    3. Servera köttet direkt med tonfisksåsen, kokt potatis och rucolasallad.
    4. Garnera med strimlat citron- och apelsinskal och kapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben