Kyckling Tonnato

Serverar: 4 portioner

Kyckling Tonnato är en lättsam rätt som passar utmärkt på buffébordet.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk flytande margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Tonnatosås
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 sardellfiléer
  • 4 msk lättmajonnäs
  • 4 msk lätt creme fraiche
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • Tillbehör
  • Kapris och citron till garnering
  • Sallad
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Bryn kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Sätt in dem i ugnen och stek dem färdigt i ca 10 minuter.
    3. Blanda tonfisk, sardeller, lättmajonnäs, lätt creme fraiche, några droppar citron och kapris i en mixer. Kör tills du har en slät sås.
    4. Skär upp kycklingen i skivor och lägg dem på ett fat. Slå över såsen. Såsen placerar du alltså med fördel ovanpå kycklingen.
    5. Dekorera med kapris och citronklyftor.
    6. Servera med gott bröd och sallad, gärna en fyllig sallad med olika grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben