Quiche lorraine med pesto

Serverar: 5-6 portioner

Om du gillar pesto är denna ostpaj väl värd att pröva. Du kan servera en tonnatosås till, men det är inte nödvändigt alls. Jag serverar den alltid som den är, den är så saftig och god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Fyllning
  • 150 g strimlad rökt skinka
  • 2 st gula lökar
  • 4 dl riven stark ost
  • 1 dl grön pesto
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tonnatosås
  • 3 st äggulor
  • 1 msk senap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl rapsolja eller annan olja
  • 4 st sardellfiléer, finhackade
  • 2 msk hackad kapris med spad
  • 2,5 dl tonfisk
  • 1/2 st citron, saften
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en springform med degen, nagga. Förgrädda skalet så det får lite färg.
    3. Skiva löken och fräs den glansig i smör. Blanda skinkan, löken, osten och peston. Häll fyllningen i pajformen.
    4. Vispa ihop äggen och mjölken och smaksätt med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajformen och låt den sippra ner ordentligt i fyllningen. Baka quichen i ugnen i ca 1 1/2 timme.
    5. Tonnatosås: Vispa ihop äggulorna med senapen och balsamvinägern. Häll på oljan i en tunn stråle under kraftig vispning med elvisp. Rör ner sardellerna, kaprisen, tonfisken samt citronsaften. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Bjud en sallad till.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben