Quiche lorraine med pesto
Om du gillar pesto är denna ostpaj väl värd att pröva.
Du kan servera en tonnatosås till, men det är inte nödvändigt alls.
Jag serverar den alltid som den är, den är så saftig och god.
Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
8 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning
150 g strimlad rökt skinka
2 st gula lökar
4 dl riven stark ost
1 dl grön pesto
3 st ägg
3 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
Tonnatosås
3 st äggulor
1 msk senap
1 msk balsamvinäger
2 dl rapsolja eller annan olja
4 st sardellfiléer, finhackade
2 msk hackad kapris med spad
2,5 dl tonfisk
1/2 st citron, saften
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en springform med degen, nagga. Förgrädda skalet så det får lite färg.
- Skiva löken och fräs den glansig i smör. Blanda skinkan, löken, osten och peston.
Häll fyllningen i pajformen.
- Vispa ihop äggen och mjölken och smaksätt med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajformen och låt den sippra ner ordentligt i fyllningen. Baka quichen i ugnen i ca 1 1/2 timme.
- Tonnatosås:
Vispa ihop äggulorna med senapen och balsamvinägern. Häll på oljan i en tunn stråle under kraftig vispning med elvisp. Rör ner sardellerna, kaprisen, tonfisken samt citronsaften. Smaksätt med salt och peppar.
- Bjud en sallad till.
Liknande recept
Kommentarer (0)