Quiche Lorraine

Serverar: 4 portioner

En riktigt god och matig paj med skinka och emmentalerost.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 150 g rökt magert sidfläsk eller skinka
  • Smör
  • 3 dl riven ost, t ex emmentalerost
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör, mjöl och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel. Låt den stå ca 30 minuter i kylen.
    2. Sätt ugnen på 225°C. Skär fläsket i tärningar och bryn dem lätt i smör i en stekpanna. Låt svalna och lägg tärningarna i botten av pajformen och därefter osten.
    3. Vispa samman ägg, grädde, mjölk och kryddor. Häll det i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stannat.
    4. Servera gärna med en grönsallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (2)

    muminlotta 13 oktober 2011

    Vi gjorde dennna på jobbet. Alla tyckte den var jättegod. Kan rekommenderas

    miaapple 6 maj 2017

    Smaskigt recept som uppskattades av alla. Tog 50/50 vetemjöl/majsmjöl, ngt jag gillar personligen men det är ju olika, det ger en frasig och god kant.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben