Quiche med skinka och kronärtskockshjärtan

Serverar: 6 portioner

En fördel med quicher är att de ofta också är mycket goda kalla. Bra på picknicken eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g kallt smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g rökt skinka
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl finhackad slätbladig persilja
  • 6 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Hacka samman mjöl och smör. Använd gärna matberedare. Lägg hacket i en skål. Häll över vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Klä en springform, ca 25 cm i diameter. Kläm folieremsor runt kanterna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Ta bort folieremsorna. Finhacka lök och vitlök. Tärna skinkan. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av väl. Skär dem sedan i kvartar.
    3. Stek de bägge löksorterna mjuka i oljan på medelvärme. Sprid ut löken i botten på pajskalet. Fördela skinkan och kronärtskockshjärtanen över löken. Strö över persiljan.
    4. Vispa ihop ägg, grädde, salt och nymald svartpeppar. Häll äggstanningen i pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills fyllningen stannat.
    5. Pajen är god både varm och när den har svalnat helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben