Quiche lorraine (fransk ostpaj)

Serverar: 3 portioner

Den här pajen är en favorit här hemma och är ett återkommande inslag i matutbudet.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl lagrad riven ost
  • 100 g rökt tärnad skinka
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt 1/2 timma.
    2. Kavla eller tryck ut degen i en ugnsfast form. Grädda skalet ca 15 minuter i 200 g.
    3. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt osten, skinkan och kryddorna. Häll smeten i pajskalet.
    4. Grädda ca 25 minuter i 200 g till äggstanningen stelnat och fått fin färg. Passa så den inte är inne för länge. (Då kan äggstanningen vattna sig)
    5. Njut pajen med en blandad sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-6
    1
    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben