Quiche lorraine

Gott

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 200 g vetemjöl (ca 3½ dl)
  • 1 msk gruyére eller annan lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250 g kokt skinka
  • 100 g rökt skinka
  • 3 gula lökar
  • Färsk timjan
  • Persilja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 200 g riven ost (samma slag som ovan)
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Knåda ihop ingredienserna till degen, inklusive den pressade vitlöksklyftan, och låt degen vila i kylen. Under tiden gör ni i ordning fyllningen.
    3. Tärna skinkan, både kokt och rökt. Skala och finhacka löken. Gör den mjuk i en panna och låt svalna av. Hacka örterna. Pressa vitlökarna. Blanda allt i en skål. I en annan skål vispar ni äggen. Tillsätt grädden, den rivna osten, salt och peppar.
    4. Pressa ut degen i en pajform med löstagbar botten. Se till att kanten täcks, nagga med gaffel i botten. Sätt in pajskalet i frysen i tio minuter innan gräddningen, då lyfter inte degen.
    5. Grädda i tio minuter, ta ut formen (öka ugnsvärmen till 225 grader) lägg i skinkblandningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter eller tills den har fått fin färg! Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    nilsemily 3 juli 2010

    Du har säkert ätit nåt liknande även om ni inte kallar det Quiche. Du hittar Quiche lorraine reseptet med bild hos matklubben.se. Kram lillebror

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben