Ingick i dotterns studentbuffé. 5 st filéer var nog lagom till 30 personer.
I övrigt bjöd vi på:
- minipizzor
- potatissallad,
- 1 kycklingbitar
- 1 sås,
- mozzarellatallrik,
- chark-tallrik,
- osttallrik
- två desserter
- kaffe&tårta + bullar
Jag marinerade filéerna i örtblandningen några timmar innan jag stekte och stekte upp det dagen innan. Värmde sedan på allt strax före servering (i ugn 100 grader).
Ingredienser
1,2 kg fläskfilé
4 vitlöksklyftor el 1 stor solo vitlök
2 tsk hackad rosmarin
Rivet skal från 2 citroner
Lite citronsaft
Olivolja
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Tonnatosås
2 vitlöksklyftor el 1 liten solovitlök
2 burkar tonfisk i olja (185 gram)
2 äggulor
4 msk kapris
2 msk av kaprislagen
10 blad basilika
10 blad bladpersilja
4 msk färskpressad citronjuice
2 dl olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
Instruktioner
- Putsa filéerna.
Finriv vitlök.
Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, salt, peppar, citronsaft och olja till marinad. Lägg kött och marinad i påse och marinera ett par timmar. (Det går att bara gnida in blandningen utan olja på köttet och steka direkt.)
Bryn filéerna och lägg i form.
Stek i ugn (125grader) till 70 graders innertemperatur på köttet. Låt svalna.
- Vid servering: skär köttet i tunna skivor på snedden och servera med såsen.
- Såsen: Mixa allt och häll upp i skål, garnera med lite hackad persilja. Låt stå några timmar i kyl för att mogna.
Liknande recept
Kommentarer (0)