Fläskfilé med tonnatosås

Serverar: 8-10 portioner

Ingick i dotterns studentbuffé. 5 st filéer var nog lagom till 30 personer. I övrigt bjöd vi på: - minipizzor - potatissallad, - 1 kycklingbitar - 1 sås, - mozzarellatallrik, - chark-tallrik, - osttallrik - två desserter - kaffe&tårta + bullar Jag marinerade filéerna i örtblandningen några timmar innan jag stekte och stekte upp det dagen innan. Värmde sedan på allt strax före servering (i ugn 100 grader).

Ingredienser

  • 1,2 kg fläskfilé
  • 4 vitlöksklyftor el 1 stor solo vitlök
  • 2 tsk hackad rosmarin
  • Rivet skal från 2 citroner
  • Lite citronsaft
  • Olivolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Tonnatosås
  • 2 vitlöksklyftor el 1 liten solovitlök
  • 2 burkar tonfisk i olja (185 gram)
  • 2 äggulor
  • 4 msk kapris
  • 2 msk av kaprislagen
  • 10 blad basilika
  • 10 blad bladpersilja
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna. Finriv vitlök. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, salt, peppar, citronsaft och olja till marinad. Lägg kött och marinad i påse och marinera ett par timmar. (Det går att bara gnida in blandningen utan olja på köttet och steka direkt.) Bryn filéerna och lägg i form. Stek i ugn (125grader) till 70 graders innertemperatur på köttet. Låt svalna.
    2. Vid servering: skär köttet i tunna skivor på snedden och servera med såsen.
    3. Såsen: Mixa allt och häll upp i skål, garnera med lite hackad persilja. Låt stå några timmar i kyl för att mogna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben