Lottas fredagskotlett med bacon, aprikos och örter

Serverar: 4 portioner

Frukt, bacon och örter gör vanliga fläskkotletter till en kalasgod fredagsrätt.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter (á 100 g)
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ paket bacon (á 140 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 burk aprikoshalvor + spad (410 g)
  • 1 dl hönsbuljong
  • Tillbehör
  • Rosmarinkvistar
  • Ris, potatis eller couscous
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kotletterna ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Tärna baconet och låt det fräsa med.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Strö över vitlök och smula över timjan och rosmarin. Tillsätt aprikoserna och fräs ca 1 minut.
    3. Häll över buljongen och fruktspadet. Efterstek under lock ca 5 min.
    4. Garnera med rosmarinkvistar. Servera med ris, potatseller couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben