Luftig fransk chokladtårta

En god lyxig tårta. Perfekt till choklad älskaren.

Ingredienser

  • 320 g mörk blockchoklad
  • 160 g smör
  • 2 dl socker
  • 6 ägg
  • 2 msk parfait d´Amour eller citruslikör
  • ½ dl vetemjöl
  • Marinerade jordgubbar
  • ½ liter skivade jordgubbar
  • ½ dl Parfait d´Amor eller citruslikör
  • 1 msk socker
  • Garnering
  • 1/3 dl florsocker
  • ½ dl hyvlad mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Skiva jordgubbarna och lägg dem i likör. Tillsätt socker och låt det stå kallt i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Dela chokladen i bitar och smält dem på mycket svag värme i en kastrull. Klicka i smöret under omrörning. Rör i sockret när blandningen har smält. Ta kastrullen av plattan och vispa ner äggen ett i sänder. Rör ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt likören, och sikta slutligen ner mjölet.
    3. Grädda kakan i en smord och bröad 1 ½ - 2 liters rund form i 40-45 minuter.
    4. Lägg de marinerade jordgubbarna i en hög mitt på kakan, sikta över florsocker och toppa med chokladspån som hyvlats med en potatisskalare direkt från en chokladkaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben