Lumaconi med shiitake och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och god pastarätt med stekt bacon, stekt svamp och körsbärstomater. Färsk babyspenat till pastan är både näringsrikt och fräscht.

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1 rödlök
  • Ca 150 g shiitakesvamp
  • 280 g karrébacon (2 förp)
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g körsbärstomater (1 burk)
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 65 g babyspenat
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skiva löken. Ansa och dela svampen. Skär baconet i bitar. Stek baconet i en stekpanna och låt det rinna av. Stek svampen och löken i olivoljan. Häll på körsbärstomaterna och vattnet, låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner baconet och låt det bli varmt. Blanda pastan med såsen och spenaten och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben