En lustig tårta med kastanjer som man inte bakar av i ugn.
Ingredienser
1/2 kg kastanjer
1 dl socker
100 g mörk choklad 70%
50 g smör
Vatten
75 g mörk choklad
Vispgrädde
Instruktioner
Skär ett kryss i toppen på varje kastanj eller gör ett litet hål med korkskruv. Koka kastanjerna i dryga 10 minuter.
Låt dem stå kvar i vattnet ytterligare 10 minuter, men flytta kastrullen från värmen. Spola sedan kastanjerna i kallt vatten och bryt loss ytterskalet med en vass liten kniv. Det går lättast att öppna kastanjen från den platta sidan.
Koka de skalade kastanjerna i nytt vatten tills de blir mjuka, ca 50 minuter. Häll av vattnet och passera kastanjerna genom en grov sikt.
Blanda det varma moset med socker och smält blockchocklad. Sist tar man i klickar av smöret.
Packa massan i en låg pajform med löstagbar kant. Låt stelna i kylen. Tag ur kakan ur formen och glasera tårtan med smält blockchocklad.
Garnera gärna med valnötter, servera med vispad grädde.