Lyxbiffar med rotfruktsmix

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept som de flesta skulle klara av att genomföra. En utsökt måltid som helt klart är värd både tid och pengar.

Ingredienser

  • 4 medelstora potatisar (fasta)
  • 3 palsternackor
  • 1 sötpotatis
  • 2 skivade biffar
  • En ask körsbärstomater, 250 g
  • Plocksallad
  • 1-2 msk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Skala och dela rotfrukterna till stavar. Lägg dem i en smord ugnsform och häll margarinet ovanpå. Krydda med rosmarin och ställ in dem i ugnen.
    3. När rotfrukterna börjar få färg - känn efter om de är genomstekta med en tandpetare.
    4. Stek köttet på svag värme i en panna efter önskat resultat. Krydda med rosmarin och svartpeppar.
    5. Servera direkt på tallriken och garnera med sallad och körsbärstomater. Servera gärna med bearnaisesås och dressing till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dlight 27 juli 2009

    Låter gott! =) Älskar rotfrukter i ugn. Ska prova Ditt recept när morsan kommer på middag på fredag tillsammans med grillat kött och lite krämig balsamvinäger. Något som också är jättegott att lägga i ugn tillsammans med andra rotfrukter är rotselleri. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben