Lyxbiffar med kantarell- och lingonsås

Serverar: 4 portioner

Lyxiga biffar smaksatta med fransk ljus senap, spiskummin och lingonsylt. Den goda kantarellsåsen innehåller kantareller, grädde och lite lingonsylt. Riktigt lyxiga, höstiga biffar.

Ingredienser

  • 600-700 g nötfärs
  • 1-2 msk fransk ljus senap
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk lingonsylt
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i
  • Kantarellsås
  • 300 g färska kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör till stekning
  • 1½ dl grädde
  • 1½ dl mjölk
  • 1-2 tsk lingonsylt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till biffarna, smaksätt med salt och peppar. Forma till fyra biffar.
    2. Rensa och ansa kantarellerna, skär i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Fräs kantarellerna på medelvärme några minuter. Tillsätt vitlöken, låt den fräsa med någon minut.
    3. Häll på grädden och mjölken och koka ihop till en simmig konsistens. Rör ner sylten i såsen och smaka av med salt och peppar.
    4. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Krydda gärna med lite salt och peppar på toppen. Servera färsbiffarna med kantarellsåsen, kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben