Kantarell- och renskavslasagne med Västerbottenost

Serverar: 4 portioner

En bra blandning mellan Norrland och Italien.

Ingredienser

  • ½ finhackad gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 480 g renskav
  • 500 g trattkantareller
  • ca 10 lasagneplattor
  • Bechamelsås
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl riven Västerbottenost
  • Peppar
  • Salt
  • Garnering
  • Lingon
  • Dill, finhackad
  • Persilja, finhackad
  • Gräslök, finhackad
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 grader. Fräs löken i oljan. Tillsätt renskaven och stek tills den fått färg. Tillsätt svampen och fräs i några minuter tills svampen har mjuknat. Gör bechamelsåsen genom att värma mjölk och grädde i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet under vispning. Häll i hälften av gräddmjölken och vispa så att det inte finns några klumpar. Häll i resterande gräddmjölk och rör om till en slät sås. Låt sjuda i 5–10 minuter. Tillsätt 2 dl av Västerbottenosten. Smaka av med salt och peppar. Bred ut ett tunt lager av bechamelsåsen i botten på en ugnsform. Lägg ut ett lager av lasagneplattor. Varva sedan med svamp- och renskavsblandning samt bechamelsås. Fortsätt tills alla plattorna är slut. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande Västerbottenost. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills lasagnen börjar bli gyllenbrun. Garnerna med lingon och örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben