Kantarell- och champinjonpaj
Jag har så mycket kantareller, så jag gjorde en paj till. Eftersom jag hade champinjoner i kylskåpet, skivade och stekte jag även dem. Visste att min dotter hade massor av persilja på altanen, så hon fick bidra med denna ört.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2-3 msk vatten
Salt
Fyllning
Ca 500 g kantareller (jag har höftat)
6 stora champinjoner, skivade
Persilja, klippt
2 dl vispgrädde
1 msk maizena
Salt
3 gula och 4 röda cocktailtomater
Instruktioner
- Pajdeg:
Sätt ugnen på 200°C.
Dela det kalla smöret i bitar. Blanda smör, vetemjöl och salt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Nagga botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 10 min.
- Höj ugnen till 225 °C.
- Fyllning:
Stek svampen och lägg i den klippta persiljan. Häll i grädden och pudra över maizenan. Smaka av med salt. Låt småkoka till en krämig stuvning. Lägg på cocktailtomaterna och rör runt.
Grädda pajen i cirka 15 minuter.
- En annan variant:
Rör ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Den skall naggas innan den sätts in i ugnen i 20-25 minuter.
Häll fyllningen över det färdiga pajskalet och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)