Kantarell- och champinjonpaj

Serverar: 4 portioner

Jag har så mycket kantareller, så jag gjorde en paj till. Eftersom jag hade champinjoner i kylskåpet, skivade och stekte jag även dem. Visste att min dotter hade massor av persilja på altanen, så hon fick bidra med denna ört.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Salt
  • Fyllning
  • Ca 500 g kantareller (jag har höftat)
  • 6 stora champinjoner, skivade
  • Persilja, klippt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • 3 gula och 4 röda cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°C. Dela det kalla smöret i bitar. Blanda smör, vetemjöl och salt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 10 min.
    2. Höj ugnen till 225 °C.
    3. Fyllning: Stek svampen och lägg i den klippta persiljan. Häll i grädden och pudra över maizenan. Smaka av med salt. Låt småkoka till en krämig stuvning. Lägg på cocktailtomaterna och rör runt. Grädda pajen i cirka 15 minuter.
    4. En annan variant: Rör ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Den skall naggas innan den sätts in i ugnen i 20-25 minuter. Häll fyllningen över det färdiga pajskalet och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben