Höstens kantarell- och västerbottenostpaj

Serverar: 4 portioner

Underbara kantarell! Här tillsammans med schalottenlök och västerbottenost.

Ingredienser

  • Pajskal
  • En rulle färsk smördeg
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl finhackad schalottenlök
  • Smör (för stekning)
  • 150 gram förvällda, lätt hackade kantareller
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2-3 msk finhackad gräslök
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Rulla ut smördegen i en pajform. Om den är rektangulär går det utmärkt att klippa bort överflöd och montera de bitarna där det fattas. Förgrädda enligt anvisning på paketen.
    2. Fräs löken i smöret på svag värme tills den blir glansig utan att ta färg. Tillsätt de lätt hackade kantarellerna och låt fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt och vitpeppar.
    3. Fördela kantarell- och lökfräset i den förbakade pajbottnen. Strö över lite av den rivna osten.
    4. Vispa sönder ägget i en bunke och tillsätt crème fraichen och lite vatten. Blanda väl och smaka av med salt och vitpeppar.
    5. Häll äggstanningen över pajen, strö över gräslöken och resten av osten. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Servera pajen ljummen till kräftor, eller något kallskuret.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    5-6
    2
    4.7
    45 min
    6-8
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben