Kantarell- och karljohansås

Serverar: 4-6 portioner

Ruskigt god sås som passar bra till kött. Här serverat till fläskfilé och potatisgratäng. En lyxig men ändå enkel måltid!

Ingredienser

  • 300 g kantareller
  • 200 g karljohansvampar (eller ersätt med torkad)
  • 1 liten gul lök
  • smör
  • 2 dl vatten
  • ½ dl oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt rensad svamp och finhackad lök. Stek så att allt vatten är borta utan att svampen tar färg.
    2. Tillsätt vatten, fond, vinäger och grädde. Koka upp och smaka av med kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Damalion 30 augusti 2014

    Jättegod sås! ...och lättlagad! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben