Kycklingfilé med kantarell- och oströra

Serverar: 4 portioner

Det är svårt att misslyckas med kycklingfile.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 liter kantareller eller annan svamp
  • 2 färska rödlökar
  • 1 fintärnad orange paprika
  • 1 1/2 dl riven vällagrad ost
  • 1 knippa persilja
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rensa och dela större svampar i bitar. Hacka löken. Fräs svampen i lite smör i en stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt lite mer smör och och fräs tillsammans med den tärnade paprikan. Tillsätt löken. Salta och peppra.
    2. Krydda kycklingfiléerna och stek det i smör i en stekpanna tills det är färdigt. Lägg undan ca 1/4 av lök, svamp- och paprikaröran till garnering. Blanda resten med persilja och ost och håll varmt. (Osten får gärna smälta in i röran). Lägg röran på kycklingköttet och garnera med en persiljekvist. Servera gärna med lättstekt potatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    jan-q 1 augusti 2009

    Jag tycker att paprikan var onödig. Den dödar den goda smaken av stekta kantareller.

    kafferasten 12 mars 2010

    Man tager vad man haver, är min melodi, men kantareller och kyckling en fin kombi:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben