Kycklingpaj med västerbottenost

Serverar: 4 portioner

Underbart god paj med lite sting. Jättegott med en fräsch sallad och en färsk brödbit till. Jag använde vanlig paprikakydda delikatess och det gick finfint. Grabbarna rensade formen =)

Ingredienser

  • 1 pkt smördeg på rulle
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Margarin, att steka i
  • 1 röd paprika
  • 1 grillad kyckling
  • 1 tsk paprikapulver, gärna rökt av spansk typ
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • 3 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 1 ägg, att pensla med
  • Instruktioner

    1. Rulla ut degen och lägg den i en pajform. Skär eller klipp bort överflödig deg. Hacka all lök. Fräs löken i margarin i en stekpanna. Skär paprikan i bitar och låt den fräsa med löken i några minuter.
    2. Rensa kycklingen och skär köttet i bitar. Rör ner kycklingkött, paprikapulver, lite cayennepeppar och salt i pannan med löken (alltsammans skall blandas).
    3. Bred ut fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg créme fraiche , mjölk och ost i en bunke. Häll äggstanningen över kycklingröran. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda pajen tills äggstanningen stannat, det tar 30-40 minuter i 200 grader. Täck ev kanterna med folie så att de inte bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    essim 27 december 2009

    Jättegod paj med ganska få ingredienser vilket är ett plus. Sparar receptet för att göra den fler gånger. /Annica

    Wombat04 10 februari 2013

    Blev bjuden på denna fantastiska kycklingpaj hos en körkompis i fredags. Hade då haft vinterkräksjuka oavbrutet i två veckor och knappt ätit någonting. Jag åt två portioner av pajen med en härlig sallad till och kände mig förflyttad till paradiset ... Tack Lilloo för ett härligt recept! Bella

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben