Mustig rotfruktsgryta

Serverar: 4-5 portioner

Örtdoftande gryta med vitlöksbröd och ett gott rödvin i glaset - nu behöver du inte längre fundera över vad ni ska äta till helgen! Det går även bra att använda tinad så kallad rotfruktsmix, som du hittar i frysdisken.

Ingredienser

  • Ca 800 g blandade rotfrukter, t ex rotselleri, palsternacka, morot, gulbeta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 purjolök (endast det vita)
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk torkade herbes de Provence
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk majsstärkelse
  • Garnering
  • Färska örter
  • Servering
  • Créme fraiche
  • Vitlöksbröd
  • Instruktioner

    1. Skala rotfrukterna och tärna i sockerbitsstora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök samt skiva purjon tunt. Hetta upp en kastrull med oljan. Rör ner rotfrukterna, gul lök och vitlök och fräs runt i 2-3 minuter.
    2. Tillsätt tomatpuré, buljong, kryddorna och honung och koka upp. Låt det koka på medelvärme i ca 20 minuter. Rör ner purjolöken och låt den koka med i ca 2 minuter. Red med majsstärkelse.
    3. Garnera med färska örter och servera med en klick créme fraiche och vitlöksbröd.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1
    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben