Serverar: 4-6 portioner
Värd att prova! Till den här rätten rekommenderar jag kokt potatis eller potatismos samt kokta grönsaker.
KÖTTFÄRSRULLE: 1. Lägg ströbrödet att svälla en stund med gräddfil och vatten. Finhacka löken. 2. Blanda alla ingredienser i en bunke utom ädelosten. 3. Ta en alufoliobit på 40*40 och smörj den lite med fett. Lägg färsmeten i mitten och bred ut den till ca 1 cm tjock fyrkant. 4. Riv över ädelost. Nu kan du rulla den som en rulltårta. Vrid båda ändarna så att det ser ut som en smällkaramell Stoppa rullen i ugn ca 55-60 min i 175°. Skiva den färdiga rullen i ca 5 cm tjocka skivor och rulla den i hackad persilja. SÅSEN: 1. Fräs lök, paprikatärningar och champinjoner i smör i en såskastrull. Pudra över mjölet låt fräsa en stund till. Häll i grädden och vattnet. Låt koka upp. Blanda i en ask creme bonjour, smula i en hönsbuljongtärning. Låt puttra några minuter och häll i madeiran, salta och peppra lite.