Lyxiga chokladbollar

Serverar: 30 portioner

Kladdiga kakor, sega brownies eller en liten tryffel Ingenting smälter så bra på tungan som lite choklad.

Ingredienser

  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn, ekologiska eller fiberhavregryn
  • 2 msk kakao
  • 3 msk kallt starkt kaffe
  • GARNERING
  • 50 g mörk choklad
  • 1½ dl riven kokos, pärlsocker eller strössel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Rör i havregryn, kakao och kaffe. Låt smeten stå en stund så att den stelnar lite, då går det lättare att forma bollar. Forma runda bollar.
    2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Ta lite choklad i handflatan och rulla bollarna i choklad. Vänd sedan runt dem i kokos, pärlsocker eller strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben