Lyxiga linsbiffar med klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

Röda linser innehåller mycket protein - perfekt i dessa lyxiga och goda vegobiffar. Får du biffar över är det bara att frysa in och ta fram när maten behöver stå på bordet fort.

Ingredienser

  • Klyftpotatis
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Linsbiffar
  • 290 g kokta röda linser, avsköljda
  • 2 dl rivna morötter
  • 1½ dl riven ost
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad basilika eller oregano
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • Till servering
  • Rucola
  • Sweet chilisås
  • Yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär potatisen i klyftor och vänd tunt i olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    3. Linsbiffar: Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämn smet och forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene, 2-3 minuter per sida.
    4. Servera biffarna med klyftpotatis, rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben