Lyxiga viltbiffar med svampsås

Serverar: 4 portioner

Färsbiffar som påminner om Wallenbergare men med fin viltsmak. Både god och snabblagad. Om du skär potatisen i bitar så har du en helt färdig rätt på ca 20 minuter.

Ingredienser

  • 1 paket vilt eller renskav, ca 240 g
  • 250 g blandfärs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 tsk svart vinbärsgelé
  • 1-1 ½ dl mellangrädde
  • Svampssås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 100 g burkkantareller, eller 200 g frysta skivade champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 ½ dl Keldasås för kött
  • Tillbehör
  • Kokt pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i bitar . Koka den mjuk. Kör det lätt tinade skavet till färs i en matberedare. Tillsätt blandfärs, äggulor, salt, peppar, senap och gelé. Späd med grädde och kör till en jämn smet.
    2. Forma den lösa färsen till 8 biffar på en skärbräda. Stek dem 2-3 minuter på varje sida i margarin.
    3. Häll av spadet från burksvampen. Skär den i bitar och fräs svampen några minuter i smör. Häll på såsen och smaka av med peppar och salt. Pressa potatisen och servera biffarna med potatis, sås och lite grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben