Lyxkaka med choklad och nötter

Serverar: 12-16 portioner

Mammas recept som går att variera med olika slags choklad och nötter. Kräver stor form på ca tre liter.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 4dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 g hackad choklad
  • 200 g hackade hasselnötter
  • 1dl pressad apelsin eller mjölk
  • Instruktioner

    Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt tillsätt sedan 1 ägg i taget. Rör i mjöl blandat med bakpulvret sedan vätskan, nötterna och chokladen. Häll i smord trelitersform (helst springform) och grädda i 150 º ca 1 timme och 20 minuter. Börja prova med sticka vid 1 timme för det kan variera en del. Den är jättegod som efterrätt med glass och bär eller bärsås till, eller bara som den är!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben