Må bra kaka

Sockerfri och laktosfri Byt durumvetemjöl mot glutenfritt mjöl eller bovetemjöl för att få ett glutenfritt alternativ. Laktosfri keso passar perfekt som tillbehör för laktosintoleranta. Tänk även på att använda mjölkfri choklad för att få en laktosfria variant

Ingredienser

  • 1 dl rapsolja
  • 4 äggvitor
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackade dadlar
  • 1 dl hackade fikon
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1/2 tsk havssalt
  • 50 g mörk choklad (minst 70 % kakao och sockerfri)
  • Kokosflingor till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Olja in en form med löstagbar kant och bröa den med kokosflingor. (Kokosfett är ett fett som kroppen inte tar upp lika bra, så det är okej i lagom mängd). Blanda ihop äggvitor, durumvetemjöl, kakao och havssalt och vispa väl. Krossa eller smält mörk choklad och blanda med russin, dadlar och fikon. Rör ihop smeterna och häll i formen.
    3. Grädda ca: 20 minuter eller tills kakan är genomtorr. Prova gärna med en teststicka. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
    4. Servera med keso och färska bär.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kolhydrater , proteiner, fibrer?
    Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben