Madame Claudins tomatpaj
Serverar:
4-5 portioner
Tid:
1 timme
En mycket god tomatpaj!
Ingredienser
Pajdeg
3 ½ dl vetemjöl
125 gr margarin
½ dl vatten
Fyllning
1 msk ljus fransk senap
Ca 600 gr körsbärstomater
1 kruka färsk basilika
100 g riven lagrad grevé ost
3 ägg
2 dl grädde
½ tsk salt
Vitpeppar eller svartpeppar
Instruktioner
Förgrädda pajskalet i drygt 200 grader i nedre delen av ugnen ca 12 min.
Bred senap i botten. Fyll med tomathalvor, runda sidan upp. Strimla basilikan fint, lägg runt tomaterna. Strö över osten.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Efter 10 minuter sänk ugnen til 175 grader.
Servera med en färsk grönsallad till!
Liknande recept
Varm tomatpaj
5
1
Tomatpaj, den bästa!
4.1
6-12
11
Amerikansk tomatpaj
5
6-8
1
Madame Ediths Räkrulle
Madame Ediths Kalljästa frukostfrallor - Lättbakat
25 min
8
Madame Ediths Kakor med center
5
18
Madame Ediths Räkpaj - Lättlagat
Madame Ediths Äppelpaj med hyvlat smör
4
Madame Ediths kladdkaka med mintchokladfluff
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!