Madame Claudins tomatpaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god tomatpaj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 125 gr margarin
  • ½ dl vatten
  • Fyllning
  • 1 msk ljus fransk senap
  • Ca 600 gr körsbärstomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 100 g riven lagrad grevé ost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Förgrädda pajskalet i drygt 200 grader i nedre delen av ugnen ca 12 min.
    2. Bred senap i botten. Fyll med tomathalvor, runda sidan upp. Strimla basilikan fint, lägg runt tomaterna. Strö över osten.
    3. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Efter 10 minuter sänk ugnen til 175 grader.
    5. Servera med en färsk grönsallad till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben