Mättande fisksoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

God, billig, kalorisnål, mättar bra. Går bra att frysa.

Ingredienser

  • 2 lök, gul (350 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 potatis (300 g)
  • 2 morot (175 g)
  • 1 squash, liten (300 g)
  • 1½ l vatten
  • 4 fiskbuljongtärningar
  • 100 g purjolök
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g Alaska Pollack
  • 100 g räkor, färdigskalade, djupfryst
  • 100 g haricots verts
  • 1 msk margarin
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, strimla purjon. Fräs löken i margarinet några minuter. Pressa i vitlöken. Tärna morot i mycket små tärningar, potais och squash i större tärningar och häll ned i fräset.
    2. Smula över buljongtärningarna och tillsätt 1½ l kokande vatten samt krossad tomat. Låt soppan småkoka i ca 15 min tills potatis och morot mjuknat. Skumma soppan vid behov.
    3. Skär ned fisken i bitar och tillsätt i soppan. Låt puttra tills fiskbitarna är tillagade. När fisken är klar, dela bönorna på mitten och tillsätt dessa samt räkorna. Smaka av med vitpeppar.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben