Mättande pannkakor / gi vänliga

Serverar: 4 portioner

Dessa pannkakor är både goda och nyttiga. Mina barn äter hellre dessa än de vanliga med vetemjöl.

Ingredienser

  • 2 dl havre kli
  • 2 dl dinkelmjöl siktat eller fullkorn
  • 1 tsk salt
  • 8 dl mjölk
  • 2 ägg
  • smör att steka i
  • Instruktioner

    Blanda havre kli, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken under vispning så det blir en jämn smet. Knäck i äggen sist och vispa. Stek pannkakorna i smör. Servera med valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ker1939 10 maj 2012

    Tack för receptet, dom ska jag pröva efter som jag försöker hålla mig till GI-mat

    victea 30 oktober 2012

    Hade inte havrekli utan tog fiberhavregryn, blev jättegott. Men ska även prova med kli nästa gång. MVH victea

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben