Maffiga muffins med gottegrop

Serverar: 6 portioner

För att få stora maffiga muffins krävs stora formar. Dessa är bakade med bakplåtspapper i en muffinsplåt för stora muffins, men det går också med de stora muffinsformarna i papper. Fyllningar och topping kan varieras efter egen önskan och vad som finns hemma.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 240 g vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllningsalternativ
  • 12 After Eight eller annan mintchoklad
  • 12 tsk sylt, t ex körsbär (cocktailbär)
  • 10 nougatbitar
  • Toppingalternativ
  • Kesella vanilj, chokladfrosting, rostade kokosflingor, Mini-Nonstop
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret på svag värme.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Sikta mjölet i äggsmeten och blanda med luftiga tag. Tillsätt till sist det smälta smöret. Rör försiktigt så att det inte skvätter.
    3. Dela 2 bakplåtspapper i vardera 4 delar och tryck ner 6 av dem i muffinsplåten. Fördela smeten däri ända upp till kanten. Grädda i nedre delen av ugnen 15 min. Ta försiktigt ut formen och lägg på önskad fyllning på varje muffins. Tryck till mycket lätt och fortsätt grädda 10 minuter.
    4. Ta ut formen och lyft ur muffinsen. Låt kallna.
    5. Bred på eventuell topping och garnering.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (1)

    Maahl 5 januari 2009

    Mina blev mycket smarriga med en gottegrop innehållande päronmarmelad med saffran och chili och en mörk chokladbit (Drosste 72%).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben