Magdalenas mandelkaka

Serverar: 10-12 portioner

Saftig och god mandelkaka med havregryn som serveras med en fräsch fruktsallad och vispad grädde.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl mjölk
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 msk mandellikör eller 3 rivna bittermandlar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk hackad mandel
  • Fruktsallad
  • 400 g konserverad fruktcocktail i juice, 1 burk
  • ½ galiamelon
  • 2 nektariner
  • 2 kiwi
  • 125 g jordgubbar
  • Garnering
  • Florsocker
  • Violer
  • Servering
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Låt havregrynen svälla i en skål med mjölk. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandellikören. Använder du riven bittermandel blandar du dem med mjölet. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
    3. Rör ner havregrynsblandningen och smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och rör till en slät smet. Häll smeten i en avlång smord och bröad bakform. Strö över hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
    4. Blanda fruktcocktail, kulor eller bitar av galiamelon, nektariner i bitar, kiwiskivor och snoppade och delade jordgubbar.
    5. Garnera kakan med siktat florsocker och violer och servera med vispad grädde och fruktsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben