Mager äppelkaka med citron

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en jättegod äppelkaka som även kan ätas med gott samvete av den som räknar kalorier.Den är också ett bra mellanmål för både stora och små barn.

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 4-5 äpplen
  • 2 dl mager naturell yoghurt
  • 3 ägg
  • 1 dl socker (för den som vill ha sötare går det bra att dubbla)
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • Skalet av 1 citron
  • 40 g smör
  • Instruktioner

    Vispa äggen med 3/4 dl socker Tillsätt hälften av äpplena som skalats och delats i småbitar. Häll i yoghurten och därefter citronskalet. Blanda mjölet med vaniljen och bakpulvret och vänd ner i smeten. Smörj en rund kakform(24-28 i diameter) och ströa ev med ströbröd. Häll smeten i formen.Skala nu de resterande äpplena,skär upp i tunna klyftskivor och lägg omlott runt om i formen.Strö resterande socker(1/4 dl) över kakan och klicka över smörbitar(skiva ev med osthyvel) Sätt in i ugn 180-200grader ca 40min .

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben