Mager Gulasch

Serverar: 4 portioner

Ett recept jag har fått från viktväktarna en gång i tiden. Det här är en av mina favoriter...

Ingredienser

  • 500 g benfritt nötkött
  • 4 gula lökar
  • 1 stor morot
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 dl tomatpuré
  • 1-2 dl vatten eller buljong
  • 1 msk såsredning
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3 cm tjocka bitar. Skiva löken. Hetta upp i en fettsnål panna med margarin.Skär moroten i slantar
    2. Lägg i köttet och bryn det på alla sidor. Minska värmen och tillsätt löken och moroten. Låt det bryna tillsammans med köttet någon minut. Krydda och tillsätt tomatpurè och vätska. Smaka av. Låt köttet bräsera på svag värme under lock tills det är mört. Red av såsen med såsredning.
    3. Servera med kokt ris, eller potatis och sallad.
    4. Tips! Nötköttet kan bytas ut mot gris, kalv eller lammkött. Man kan med fördel laga flera portioner och frysa in och ha de dagar då det finns mycket på schemat.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben