Maj-Britts kycklingrätt

Serverar: 4 portioner

Mycket gott. Bra bjudmat.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • Riven ost
  • Marinad
  • 2 dl soja
  • 2 dl vatten
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk soja
  • 1-2 msk fransk senap
  • 2 msk messmör
  • Salt
  • Peppar
  • Maizenaredning
  • Instruktioner

    Lägg filéerna i en osmord långpanna. Blanda ihop och slå marinaden över filéerna. Vänd dem några gånger. Ställ långpannan svalt och låt stå över natten. Morgonen efter sätts långpannan in i ugnen vid en temperatur av 225°C i ca 30 minuter. Låt sedan filéerna kallna i långpannan. Skiva sedan de kalla filéerna och lägg i en smord ugnsfast form. Koka ihop såsen och red av med maizenaredning för ljus sås. Häll såsen över filéerna, strö över riven ost och gratinera vid 225°C tills rätten fått fin färg. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lottahellani 3 januari 2010

    Det här vet jag är en av de godaste jag ätit, och den som bjöd mig på det hette också Maj-Britt....Kanske samma ?

    karmas1 5 mars 2013

    2x5 alltså en 10:e poängare. Så mör och saftig kycklingen blev. Gästerna bad om receptet , både gammal som ung. 1000 tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben