Mexikansk kycklingrätt

Serverar: 4 portioner

Servera kycklinggrytan med gott bröd eller ris.

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé eller kycklingbröst
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 msk olivolja
  • ½ påse fajita seasoning mix, 30 g eller annan texmex-krydda
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • ½ liten purjolök
  • 2 dl röda kidneybönor
  • ½ tärnad röd paprika
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär dem i små tärningar.
    3. Bryn kyckling i olja i omgångar i en stor gryta. Sänk värmen och tillsätt lök, vitlök, paprika och morötter. Fortsätt att fräsa ca 5 min.
    4. Rör ner kryddmixen, buljongtärning och tomater. Låt alltsammans koka ca 10 min utan lock.
    5. Ansa och finstrimla purjolöken. Rör ner den och bönorna. Servera kycklinggrytan med gott bröd eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    abdullah3057 19 september 2011

    Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben