Majbritts goda tårta

Serverar: 15 portioner

Tid: 6 timmar

En underbart god tårta.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 dl rice krispies (rispuffar)
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g smör
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 3 msk dansk körsbärslikör eller annan likör
  • Garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • 25-50 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor och socker till en tjock smet. Vänd ner rispuffar. Bred ut smeten i en smord långpanna 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ungen i 125grader ca 1 tim.
    2. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar ca 15 min i ungen.Stjälp upp den på ett galler och ta bort papperet medan kakan är varm.
    3. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna. Ta av kastrullen och klicka i smöret under omrörning. Smaksätt ev.med rivet apelsinskal och likör. Låt krämen kallna.
    4. Dela marängbottnen i 2 delar. Eller gör 2 och lägg ihop dem med dubbel sats av fyllningen. Vispa grädden tjock. Bred över tårtan.
    5. Smält chokladen, ringla den dekorativt över grädden.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben