Majsbröd

Detta bröd gjord på majs blev saftigt och gott!

Ingredienser

  • 1 ½ dl majskorn på burk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • Pensling
  • ½ ägg
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 200 grader.
    2. Finhacka majskornen.
    3. Blanda samman mjölet, bakpulvret, saltet, pepparn och paprikapulvret i en degbunke.
    4. Tillsätt mjölken, oljan, och den finhackade majsen. Blanda allt till en smet. Rör inte mer än att allt blir blandat.
    5. Stjälp upp smeten med mjölade fingrar på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut smeten till en rund platta ca 1 cm tjock. Nagga med en gaffel.
    6. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över osten.
    7. Grädda i ugnen i ca 12 minuter eller tills brödet fått fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben