majsgröt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Här är det nödvändigt att besöka en invandrarbutik för att få tag på rätt mjöl. Det ska vara inte alltför finkornigt, vitt majsmjöl.

Ingredienser

  • 4 dl majsmjöl (tex white maize meal, märke TRS)
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    Låt koka upp och småkoka 10-15 min under lock UTAN att röra om. Sänk till lägsta värmen och rör om med en gaffel då och då. Det ska stå och "svälla" 40-60 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    HungryLion 28 februari 2012

    Denne retten heter "Nshima" og er et daglig tilbehør til middagen i det sørlige afrika. Retten etes med fingrene. Man kan bytte ut mais-mjølet med mannagryn. Det gjør afrikanerne ofte selv, om det er problem å få fatt i mais-mjølet. Man kan også blande Nshimaen med fil-mjølk og la den stå kaldt over natten. Da blir det som en tjukk suppe som er vanlig til frukost (spesielt i Swaziland).

    Relaterade Artiklar

    Polenta
    Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gul...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben