Majsplättar med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Majs i alla lägen!

Ingredienser

  • ½ knippa salladslök
  • 2 burkar majs
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 msk rapsolja
  • 1 paket bacon
  • Instruktioner

    1. Ansa och skiva salladslöken fint. Låt majsen rinna av.
    2. Lägg hälften av majsen och mjöl blandat med bakpulver och salt i en matberedare, och kör till en jämn massa.
    3. Häll i ägg under maskinens gång. Blanda i en salladslök och resten av majsen för hand.
    4. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i smeten i ca 1½ matskedsstora klickar och stek på medelstark värme tills de blir gyllenbruna, ungefär 2 min på varje sida.
    5. Håll plättarna varma.
    6. Knaperstek baconskivor i en torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera majsplättarna med baconskivor och en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben