Makaronilåda med bacon

Serverar: 4 portioner

Tips! bacon kan ersättas med rökt skinka, basilika kan ersättas med oregano. Allt kan ersättas med det du tycker om...

Ingredienser

  • 6 dl makaroner
  • 1 purjolök
  • 300 g bacon
  • 1 äpple
  • 2 tomater
  • 2 ½ dl Milda Mat
  • 2½ dl mjölk
  • 5 ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Strimla purjo och bacon. Tärna äpple och tomater.
    3. Smörj en ugnssäker form och häll i de kokta makaronerna.
    4. Häll Milda i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i baconstrimlor och purjo och låt fräsa några minuter. Lägg fräset ovanpå makaronerna i formen.
    5. Strö äppel- och tomattärningar i formen.
    6. Vispa ihop Milda Mat, mjölk, ägg, tomatpuré, chilisås, basilika, salt och peppar. Häll blandningen över makaronerna.
    7. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda i 20 - 25 minuter tills äggstanningen har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Aljoro 5 september 2011

    Gjorde den här ikväll när jag hade besök av en barnfamilj. Alla tyckte det var super gott även barnen som i vanliga fall är lite petiga med maten. Får lätt 5 stjärnor av mig och receptet hamnar bland favorit recepten.

    MrsC 5 september 2011

    Tack :)) Vad roligt att höra!! Hälsningar Pia :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben